Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در کنکور سراسری ۹۹ نیز مانند تمام کنکور‌های قبل سهمیه‌ها به قوت خود پا برجا هستند. یکی از این سهمیه‌ها سهمیه‌ ایثارگران است. 

برای استفاده از سهمیه ایثارگران باید نسبت به تکمیل بند مربوط در تقاضانامه ثبت نامی اقدام کنند همچنین همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه، ضمن علامت گذاری بند مربوطه باید کد ۱۲ رقمی از ارگان ذی‌ربط را دریافت و در قسمت مربوطه در تقاضانامه درج کنند که در صورت تایید ارگان در سهمیه گزینش می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



باتوجه به تصویب قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (۱۴۰۰ - ۱۳۹۶) در تاریخ ۱۳۹۵/۱۲/۱۴ توسط مجلس شورای اسلامی، ماده ۹۰ این قانون علاوه بر ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحیه بعدی آن در ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)، در این آزمون اجرا و گزینش داوطلبان براساس این قوانین صورت می‌گیرد.

بر اساس قوانین فوق، بیست و پنج درصد (۲۵%) ظرفیت هر کدرشته محل به همسر و فرزندان شهدا، مفقودالاثر و آزادگان و همسر و فرزندان آنان»، «جانبازان ۲۵% و بالاتر و همسر و فرزندان آنان» اختصاص دارد (سهمیه ایثارگران ۲۵% ظرفیت).

پنج درصد (۵%) ظرفیت هر کد رشته محل نیز به «جانبازان زیر ۲۵% و همسر و فرزندان آنان» و «همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه»، اختصاص دارد (سهمیه ایثارگران ۵% ظرفیت).

بیشتر بخوانید: شرایط و ضوابط استفاده از سهمیه‌ها در کنکور سراسری ۹۹

یکی از سهمیه‌های موثر در کنکور سراسری،  سهمیه ایثارگران‌ است که به دو دسته سهمیه ایثارگران ۲۵ و ۵ درصدی تقسیم می‌شود. مشمولان سهمیه ایثارگران ۵ درصدی، جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنها،  همسر و فرزندان رزمندگان هستند که در صورت کسب حد نصاب لازم می‌توانند از این سهمیه در کنکور استفاده کنند.

تمامی متقاضیان کنکور ۹۹ باید در مراحل ثبت نام کنکور سراسری یکی از سهمیه‌های مندرج در دفترچه را انتخاب کنند. همانطور که در دفترچه ثبت نام کنکور ۹۹ درج شده است، یکی از سهمیه‌های موثر در انتخاب رشته کنکور ۹۹،  سهمیه ایثارگران ۵ درصدی است.

سهمیه مذکور مستقیما روی تراز داوطلب تاثیر ندارد بلکه حد نصاب قبولی هر رشته محل را کاهش می‌دهد.   پس از اعلام نتایج اولیه کنکور ۹۹، تراز (نمره کل)، رتبه داوطلب در سهمیه ایثارگران ۵ درصدی و رتبه داوطلب در سهمیه مناطق در کارنامه اولیه درج می‌شود که ملاک اصلی برای مرحله سرنوشت ساز انتخاب رشته کنکور ۹۹، رتبه داوطلب در سهمیه‌ است. در این مقاله به بررسی مشمولان و تاثیر سهمیه ۵ درصدی و حد نصاب قبولی آن در کنکور سراسری پرداخته ایم.

مشمولان سهمیه ایثارگران ۵ درصدی در کنکور ۹۹

۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل مختص داوطلبان دارای سهمیه ۵ درصدی ایثارگران‌ است که شامل  جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آن‌ها، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه است. رزمنده به کسی اطلاق می‌شود که از تاریخ ۳۱/۶/۵۹ تا ۳۱/۶/۶۷ حداقل ۶ ماه متوالی و یا متناوب داوطلبانه در جبهه حضور داشته اند.  در این بخش جامعه آماری دارندگان سهمیه ۵ درصد در گروه‌های آزمایشی مختلف نسبت به تعداد کل شرکت کننده‌های کنکور سراسری در سال ۹۸ را قرار داده ایم.

حد نصاب قبولی سهمیه ایثارگران ۵ درصدی در کنکور ۹۹

مطابق دفترچه انتخاب رشته کنکور ۹۹،  حد نصاب نمره قبولی داوطلبان با سهمیه ۵ درصدی ایثارگران، ۷۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد در هر کدرشته محل است.  

تاثیر سهمیه ایثارگران ۵ درصدی در کنکور ۹۹

پس از وارد کردن سهمیه ۵ درصدی ایثارگر در فرم ثبت نام کنکور سراسری و تائید نوع سهمیه توسط ارگان مربوطه، داوطلب در گروه مربوط به سهمیه خود قرار می گیرد و نسبت به افراد آن گروه سنجیده می‌شود. سال گذشته حدودا ۱۰ درصد از جامعه آماری کنکور سراسری را داوطلبان با سهمیه ۵ درصدی ایثارگران تشکیل داده بودند.  

۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل به داوطلبان دارای این سهمیه تعلق می‌گیرد، با توجه به جمعیت زیاد داوطلبان دارای سهمیه ۵ درصدی، رقابت بیشتری بین داوطلبان شکل می‌گیرد. در نظر داشته باشید سهمیه مذکور مستقیما روی تراز داوطلب تاثیر ندارد بلکه حد نصاب قبولی هر رشته محل را کاهش می‌دهد و به عبارت دیگر رتبه این دسته از داوطلبان نسبت به رقبای خود که دارای سهمیه مشابه است، مقایسه شده و تحت عنوان رتبه در سهمیه در کارنامه اولیه کنکور ۹۹ درج می‌شود.

در صورتی که داوطلبان دارای سهمیه ۵ درصدی در سهمیه خودشان به دلیل کم بودن ظرفیت و زیاد بودن جمعیت آماری و رقابت بالا موفق به قبولی نشوند در سهمیه مناطق سنجیده می‌شوند. 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کنکور سراسری سهمیه ایثارگران سهمیه ایثارگران ۵ درصدی همسر و فرزندان آن داوطلبانه در جبهه درصدی ایثارگران کنکور سراسری داوطلبان دارای سهمیه ۵ درصدی حد نصاب قبولی سهمیه ۵ درصد دارای سهمیه سهمیه ها ۵ درصدی کنکور ۹۹ رشته محل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۲۱۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ارزترجیحی برای خرید تجهیزات و داروهای ایثارگران و جانبازان

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از تخصیص منابع ارزی برای خرید تجهیزات و داروهای ایثارگران و جانبازان خبر داد و گفت: وزارت بهداشت و صمت مجوزات لازم را به بنیاد شهید داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت - در حاشیه نشست هیأت دولت گفت: دولت و مجلس کمک کردند جداول بودجه هم ابلاغ شد تا رشد قابل قبولی در پرداختی‌های مربوط به خانواده‌های شهدا و ایثارگران داشته باشیم.

وی افزود: آن چیزی که دنبال آن بودیم مسئله تأمین ارز برای خرید تجهیزات مربوط به جانبازان و ایثارگران پس از ۱۰ سال بود که به نتیجه رسید، چرا که بعضی از این تجهیزات در داخل تولید می‌شدند لذا از ثبت سفارش تجهیزات و هم از اجازه واردات آن‌ها ممانعت می‌شد، شرکت‌های داخلی هم در این زمینه وجود نداشتند و مجبور بودیم بعضاً به صورت چمدانی تجهیزات را وارد کنیم.

رئیس بنیاد شهید ادامه داد: هم وزارت بهداشت و هم وزارت صمت مجوزات لازم را به بنیاد شهید دادند و در جدول تخصیص منابع ارزی، ارز ترجیحی برای خرید تجهیزات و داروهای ایثارگران و جانبازان تخصیص داده شد.

قاضی‌زاده در ادامه درباره افزایش حقوق خانواده شهدای گفت: در بخش‌های مختلف این افزایش حقوق متفاوت است، والدین خانواده‌های شهدا هفت میلیون و صد دریافت می‌کردند و امسال به ۱۵ میلیون رسیده است. در مورد سایر حقوق جانبازان حالت اشتغال مطابق با رشدها اتفاق افتاد یعنی آنجایی که باید ۲۰ درصد رشد کند ۲۰ درصد، در مورد حق پرستاری ۳۵ درصد بر اساس قانون کار افزایش پیدا کند ۳۵ درصد، مجموعاً رشدی که در پرداخت‌های بنیاد شهید اتفاق افتاده است از متوسط پرداخت‌های مجموعه دولت بالاتر است که این نشان دهنده این است که اولویت دولت و مجلس در حوزه شهدا و ایثار بوده است چرا که در طی دوسال منابعی که در اختیار بنیاد شهید بوده سه برابر شده است یعنی بودجه ۳۰ هزار میلیاردتومانی به ۹۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی عنوان کرد: البته اگر باز پرسیده شود که با این همه افزایش آیا کفایت تمام خدمات بنیاد شهید را می‌کند باید بگویم خیر، به علت اینکه به صورت طولانی مدت یکسری خدمات ناقص داده شده است تا بتوانیم این خدمات را کامل کنیم به جای ۹۰ هزار میلیارد تومان نیاز به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه است که در حال حاضر ممکن نیست.

منبع: ایرنا

کد خبر 751729

دیگر خبرها

  • سهمیه خانواده های شهدا و ایثارگران در استخدام ها لحاظ شود
  • جزئیات برگزاری مجدد کنکور ویژه داوطلبان سیل‌زده
  • تشریح جزئیات برگزاری مجدد نوبت اول آزمون سراسری ویژه داوطلبان سیل‌زده شهرستان زیركوه
  • فرصت داوطلبان کنکور برای ویرایش دروس و ترمیم نمرات از ۲۱ اردیبهشت
  • سوالات مهم داوطلبان کنکور درباره سابقه‌ تحصیلی و ترمیم نمره + پاسخ
  • تخصیص ارزترجیحی برای خرید تجهیزات و داروهای ایثارگران و جانبازان
  • صدور مجوز حضور ۴۵۶ داوطلب شهرستان زیرکوه در کنکور اردیبهشت
  • استان بوشهر رتبه ۱۳ کشور در کنکور سراسری را دارد
  • افزایش طول عمر با سبک زندگی سالم
  • ۷ درصد رتبه‌های برتر کنکور از مددجویان کمیته امداد هستند