Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@02:11:54 GMT

بازنگری سهمیه‌های کنکور تا کمتر از یک سال آینده

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۴۱۱۳۳

بازنگری سهمیه‌های کنکور تا کمتر از یک سال آینده

منصور کبگانیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش اظهار داشت: بازنگری کنکور و سهمیه های آن در ستاد نقشه جامع علمی کشور آغاز شده است.
وی خاطرنشان کرد: این مسئله از جمله مکاتبات و مذاکراتی بود که با مقام معظم رهبری و مجلس شورای اسلامی داشتیم اما خروجی آن هنوز آماده نشده است.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور تاکید کرد: این نقشه باید تمام اقدامات انجام شده در ۴۰ سال گذشته کنکور را بررسی کند و نمی خواهیم بیشتر از یک سال طول بکشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در این ۴۰ سال، کارهای ناهماهنگی در سهمیه ها صورت گرفته است؛ در یک دوره ای شورای عالی انقلاب فرهنگی و در دوره ای دیگر مجلس شورای اسلامی برخی سهمیه ها را مصوب کرده اند.
به گفته کبگانیان، این سهمیه ها بر حسب زمان و به تناسب نیاز داوطلبان ایجاد شد اما یکپارچه نیست که سعی در فشرده سازی سهمیه ها داریم.
وی درباره مصوبه امتیاز نقل و انتقال فرزندان اعضای هیأت علمی که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است گفت: این مصوبه اهمیت بالایی ندارد و آنچه امسال به داوطلبان کنکور لطمه زد، مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص سهمیه جانبازان و ایثارگران بود.
به گزارش ایرنا، در سال ۹۳ برای اولین بار قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران اجرا و ایثارگران شامل همسر و فرزندان شهدا، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، جانبازان، همسر و فرزندان جانبازان با جانبازی ۲۵ درصد به بالا جزء سهمیه ایثارگران محاسبه شد.
طبق این قانون، ظرفیت اختصاصی به این داوطلبان ایثارگر ۲۰ درصد از ظرفیت هر کد رشته محل بود و حد نصاب نمره این داوطلبان ۸۰ درصد نمره گزینش آزاد برای تمام رشته های زیر پوشش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی(رشته هایی که در دانشگاه های علوم پزشکی ارائه می شود) و ۷۰ درصد نمره گزینش آزاد برای سایر رشته ها بود.
در سال ۹۴ ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) در خصوص اصلاحیه ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب چهارم اسفندماه ۹۳ مجلس شورای اسلامی اجرا شد.
بر اساس این قانون، سهمیه ایثارگران از ۲۰ درصد به ۲۵ درصد افزایش یافت و حد نصاب نمره برای داوطلبان ایثارگر در تمام رشته محل ها ۷۰ درصد نمره گزینش آزاد تعیین شد و در سال ۹۵ همانند سال ۹۴ اقدام شده است.
در سال ۹۶ با توجه به تصویب ماده ۹۰ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوبه چهارم اسفندماه ۹۵ مجلس شورای اسلامی علاوه بر سهمیه ۲۵ درصد اختصاصی به داوطلبان ایثارگر شامل همسر و فرزندان شهدا، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان طبق این قانون پنج درصد از ظرفیت هر کد رشته محل به داوطلبان ایثارگر شامل جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسران و فرزندان آنان، همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه، با حد نصاب ۷۰ درصد نمره گزینش آزاد اختصاص یافت.
همچنین طبق تبصره بند الف ماده ۹۰ قانون یاد شده، خالی مانده ظرفیت ایثارگران ۲۵ درصد ظرفیت، به این دسته از داوطلبان ایثارگر اختصاص داده شد. در حالی که در سنوات قبل خالی مانده ظرفیت ایثارگران به سایر داوطلبان اختصاص یافت، در سال ۹۷ و ۹۸ نیز مانند سال ۱۳۹۶ اقدام شده است.

امتیاز نقل و انتقال فرزندان استادان
نقل و انتقال و تغییر رشته فرزندان اعضای هیأت علمی در دانشگاه ها بر اساس یک بازه زمانی پنج ساله در سال های ۹۳ تا ۹۷ از سوی سازمان سنجش آموزش کشور احصا شد که پیش از این نیز مورد بررسی قرار گرفت و در این بازه زمانی پنج ساله هزار و ۳۴۰ نفر از این امتیاز استفاده کرده بودند.

ساماندهی کنکور
اقدام دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سیاستگذاری در زمینه کنکور است که از سوی عاملی دبیر شورا به ابراهیم سوزنچی کاشانی معاون خط مشی گذاری و سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف واگذار شده است.
این معاونت شورای عالی انقلاب فرهنگی قول داده است تا پایان سال جاری سیاستگذاری برای ساماندهی کنکور را به نتیجه برساند و مصوباتی در این شورا داشته باشد.

برچسب‌ها آزمون سراسری منصور کبگانیان شورای عالی انقلاب فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آزمون سراسری شورای عالی انقلاب فرهنگی آزمون سراسری شورای عالی انقلاب فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۱۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هویت‌سازی برای آینده دانش‌آموزان در دستور آموزش و پرورش است

به گزارش خبرنگار مهر، علی مطهری عصر سه شنبه در همایش فرهنگیان ایثارگر استان افزود: هویت‌سازی یکی از موضوعات مهم آموزش و پرورش برای آینده دانش آموزان است، علمی که نشأت گرفته از اعتقادات اسلامی و دینی باشد موجب نجات بشریت و برعکس آن موجب هلاکت بشریت است.

وی اظهار کرد: کار در آموزش و پرورش و شغل معلمی در نوع خود یک ایثار است، معلمان ایثارگر، جانباز و آزاده ارزش مضاعفی در نظام تعلیم و تربیت دارند.

مطهری افزود: دانش‌آموزان وقتی از نظام آموزشی کشور فارغ می‌شوند باید ضمن آموختن علم و دانش و افزایش اطلاعات، توانمندی و مهارت‌های لازم برای زندگی به‌عنوان یک شهروند و قدرت تعقل و تصمیم‌گیری را داشته و عامل بر دانسته‌های خود باشند؛ این ٣ مهم از رسالت‌های مهم آموزش و پرورش در قبال دانش آموزان است.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی گفت: آموزش و پرورش تربیت‌دهنده و تربیت‌کننده نیروی انسانی است، این جایگاه وابسته به نیروی انسانی خلاق، متعهد، متبحر و دارای شایستگی‌های اجتماعی است.

مطهری ادامه داد: بالندگی آموزش و پرورش در نیروی انسانی در تراز انقلاب اسلامی است، حفظ پویایی این نعمت بزرگ باید مورد هدف باشد؛ پاسداشت جایگاه معلم در جامعه، رسانه‌ها، در بین مسئولان و آحاد جامعه یک لازمه عمومی بوده و باید این مهم را از عمق وجود باور کرده و مجاهدان و ایثارگران این عرصه را به صورت مضاعف پاس بداریم.

وی تصریح کرد: تحقق حفظ این جایگاه دو پیامد و حسن بسیار مهم دارد، رغبت برای تلاش و ایثارگری بیشتر و رقابت برای انتخاب شغل معلمی افزایش پیدا خواهد کرد و در نتیجه بهترین‌های جامعه معلم خواهند شد.

مطهری عنوان کرد: هویت‌سازی یکی از موضوعات مهم آموزش و پرورش برای آینده دانش‌آموزان است، علمی که نشأت گرفته از اعتقادات اسلامی و دینی باشد موجب نجات بشریت و برعکس آن موجب هلاکت بشریت است، نظام تعلیم و تربیت این موضوع را به خوبی هویت‌سازی می‌کند.

مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی خاطرنشان کرد: صدور دیپلم افتخار ایثار و شهادت برای فرهنگیان ایثارگر و فرزندان شهدا، اجرا طرح راهبری آموزشی، افزایش ٢٠٥ درصدی اعزام دانش‌آموزان به اردوهای راهیان نور، ٤٣٢ مورد دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران، ٢٣١ مورد تجلیل از ایثارگران، برگزاری یادواره شهدا در همه مناطق و شهرستان‌ها و پیگیری تبدیل وضعیت و استخدام ایثارگران طبق سهمیه اعلامی از سوی وزارتخانه از جمله فعالیت‌های آموزش و پرورش استان آذربایجان‌غربی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و مجموعه اداره شاهد در طی سال گذشته بوده است.

کد خبر 6099876

دیگر خبرها

  • باید از دالان کنکور به اشتغال دست پیدا کنیم
  • سهمیه خانواده های شهدا و ایثارگران در استخدام ها لحاظ شود
  • جزئیات برگزاری مجدد کنکور ویژه داوطلبان سیل‌زده
  • فرصت داوطلبان کنکور برای ویرایش دروس و ترمیم نمرات از ۲۱ اردیبهشت
  • سوالات مهم داوطلبان کنکور درباره سابقه‌ تحصیلی و ترمیم نمره + پاسخ
  • بازنگری سهمیه سوخت عملیات مکانیزه زراعی و باغی
  • هویت‌سازی برای آینده دانش‌آموزان در دستور آموزش و پرورش است
  • صدور مجوز حضور ۴۵۶ داوطلب شهرستان زیرکوه در کنکور اردیبهشت
  • معلمان نقش بسزایی در آینده فرزندان کشور دارند
  • قانون اختصاص خودرو داخلی به ایثارگران دوباره تمدید شد